maanantai 11. marraskuuta 2013

Valkosuklaapalat


Tällaisena etukäteisvinkkinä voin sanoa, että itsenäisyyspäivänä kannattaa tarjoilla ehdottomasti näitä! Itse käytin koristelussa sinisiä nonparelleja ja suomenlippuja (joita saa esimerkiksi Tigeristä tai Tiimarista), mutta vaihtoehtoisesti voi sirotella palojen päälle sinistä kimalleraetta ristin muotoon. Itse meinaan tehdä molemmilla tyyleillä itsenäisyyspäiväksi näitä valkosuklaapaloja! (Seuraavana päivänä palat eivät ole yhtä ällönmakeita kuin leipomispäivänä. :) )

Pohja:
- 150g voita 
- 4 kananmunaa
- 3 ja puoli dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 prk (120g) Kidius vanilja maitovanukas

- Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jäähtynyttä voisulaa ja kuivia aineita vuorotellen. Lisää lopuksi vanukas. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 175C uunin keskitasolla n. 25-30 min. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat kuorrutteen päälle. (Pohjan kannattaa kuitenkin antaa makustua yön yli viileässä. Kiireellisissä tapauksissa tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.)

Kuorrute:
- 400g valkosuklaata
- 1 tai 1 ja puoli dl kermaa

- Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa. Ota se välillä pois ja sekoita ja sitten taas mikroon. Lämmitä kattilassa kermaa miedolla lämmöllä, mutta älä lämmitä kiehuvaksi! Kaada valkosuklaa kerman joukkoon ohuena nauhana ja sekoita. Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kun kuorrute on jähmettynyt tarpeeksi, leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Sen jälkeen voit koristella haluamaasi tyyliin!

6 kommenttia: