tiistai 12. marraskuuta 2013

Porkkanakakku


Pahoittelen kuvan laatua, mutta tein tämän ystävälleni syntymäpäivälahjaksi, joten kamera unohtui kiireessä kotiin, kun tätä lähdin viemään hänelle. Kakun tein 26cm vuokaan.

Aineet:
- 4 kpl kananmunia
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 4 kpl isoja porkkanoita
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 - 1 dl sulatettua voita (tai öljyä, mutta voi on parasta)

- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon raastetut porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän avulla vaahtoon. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Paista leivinpaperoidussa vuoassa uunin keskitasolla 180C n. 40 min tai kunnes kokeilemalla tikkuun ei enää jää taikinaa kiinni. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. 

Kuorrutus:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1-2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 mandariinin mehu + vähän kuoriraastetta
- 4 rkl mantelijauhetta

- Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja mandariinin mehu ja kuoriraaste. Lisää sitten joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus nuolijalla kakun päälle. Koristele esimerkiksi oransseilla ja keltasilla nonparelleilla, mutta mantelirouhe käy myös!

2 kommenttia:

  1. Hih, itsekkin tein juuri vähän aikaa sitten porkkanakakkua, ja ai että tuli hyvää! ;p Porkkanakakku on kyllä ihan herkkua

    VastaaPoista