maanantai 25. marraskuuta 2013

Kova toffee


Koeviikkoni piristys! Oli ihanaa heittää kirjat nurkkaan ja alkaa keittelemään toffeeta. Näitä voi tehdä esimerkiksi joululahjaksi. ;) Heittää vain lasipurkkiin näitä ja koristelee lasipurkin kivasti. Säilyvät noin 2 viikkoa. Tällä ohjeella tulee n. 25 toffeekarkkia.

Aineet:
- 1 dl sokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl appelsiinin/mandariinin mehua

- Laita kaikki ainekset kattilaan, kannattaa käyttää teflon pinnoitteista. Kuumenna kiehuvaksi ja kun seos on kiehahtanut, käännä lämpö pienemmälle. Käänsin 4 asteelle (meillä on asteet 1-9) ja keitin 20 minuuttia. Sitten käänsin 6 asteelle ja keitin n 15-20 minuuttia. Muista sekoitella välillä!
Tarkista valmius kylmän veden avulla. Laita lasiin kylmää vettä ja laita muutama tippa toffeeta sinne. Jos seos kovettuu nopeasti kovaksi, niin valmista on. Siirrä seos johonkin astiaan, josta on helppoa kaataa pieniin karkkimuotteihin jne. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti