Mieleni alkoi tehdä minttua ja suklaata, joten halusin kokeilla jonkinlaisia minttusuklaaleivoksia. En tosin osannut yhdistää joitakin ohjeita päässäni, joten tyydyin valmiiseen ohjeeseen ja löysin minttusuklaaruutujen ohjeen Belle Baien leivontablogista.
Kaakaoliemi
- 2 1/2dl vettä
- 200g margariinina
- 4rkl kaakaojauhetta
- 1tl suolaa
- 2 1/2dl vettä
- 200g margariinina
- 4rkl kaakaojauhetta
- 1tl suolaa
Sekoita ainekset hyvin ja kiehauta kattilassa.
Taikina
- 5dl vehnäjauhoja
- 3-4dl sokeria
- 2tl vanilliinisokeria
- 1 1/2 tl soodaa
- 1dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 5dl vehnäjauhoja
- 3-4dl sokeria
- 2tl vanilliinisokeria
- 1 1/2 tl soodaa
- 1dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
Lisää jauhoseokseen ensin kaakaoliemi, jonka jälkeen maustamaton jogurtti ja lopuksi munat. Sekoita. Paista 200C n.20 min
Kuorrutus kattilassa
- 4rkl maitoa
- 150g margariinia
- 3-4 pätkis pötköä
- 2rkl kaakaojauhetta
- 500g tomusokeria
- 4rkl maitoa
- 150g margariinia
- 3-4 pätkis pötköä
- 2rkl kaakaojauhetta
- 500g tomusokeria
Kiehauta margariini, pilkotut pätkikset, maito ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi sekaan tomusokeri kokoajan sekoittaen (sekoittakaa oikeasti kunnolla, jotta kuorrutteessa ei olisi tomusokeripalloja seassa!). Kuorruta jäähtyneet suklaapalat, koristele, anna jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti