Pohja:
- Puolikas paketti digestive-keksejä (tai muita juustokakun pohjaksi sopivia keksejä!)
- 55g voita
''Täyte'':
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 kpl liivatelehtiä
- 2 dl kuohukermaa
- puoli-1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- Ruokalusikallinen sitruunamehua
- Murskaa keksit. Sulata rasva ja kaada keskien joukkoon. Sekoita. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (n. 24cm ja leivinpaperi pohjalle!). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella kaikki muut aineet paitsi kerma ja liivatteet. Kaada/purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan kattilassa (2 rkl vettä). Lisää liivateneste täytteen sekaan. Lisää lopuksi täytteeseen kermavaahto nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 2-3h ennen tarjoilua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti