tiistai 25. maaliskuuta 2014

Baileys-juustokakku





Perhetuttuni oli pitkään kehunut Baileys-juustokakun ihanaa makua, joten päätin sitten tehdä sellaisen. En kadu, sillä tästä juustokakusta tuli tosi hyvä! Käytin 20cm vuokaa.


Pohja:

- 200g kaurakeksejä
- 100g voita

- Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimurskaan ja painele vuoan pohjalle.

Täyte:
- 1 dl kuohukermaa
- 3 liivatelehteä
- 0,5 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 valkuaista
- Ripaus sitruunamehua
- 0,5 dl Baileys-likööriä (saa toki laittaa 1 dl jos haluaa Baileysin makua oikein vahvasti esille ;) )


- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita sen jälkeen joukkoon tomusokeri. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto tuorejuuston kanssa kermavaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää sen jälkeen sitruunamehu.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet (varo polttamasta pohjaan!). Sekoita likööri-liivateseos hitaasti sekoitellen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa n. 4h ja irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristella saa jos tahtoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti