maanantai 23. joulukuuta 2013

Puolukkakääretorttu


Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1.5 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
- 1 dl kuohukermaa
- 250g rahkaa
- 2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
- 1 tl vaniljasokeria

Päälle:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria


- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225C n. 10 min. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. 
Vatkaa kerma ja sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte kääretortulle ja kääri rullaksi. 
Koristele kermavaahdolla ja puolukoilla (käytin itse puolukoiden sijaan ylijääneitä pinkkejä marenkeja).

Martat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti