Erittäin yksinkertaiset sämpylät.
Aineet:
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 ps (11g) kuivahiivaa
- 12 dl sämpyläjauhoja
- 40 g sulatettua voita
- Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Sekoita keskenään hiiva ja 2 dl jauhoja. Vispilöi jauhohiivasekoitus veteen, jossa on siirappi ja suola. Lisää jauhoja vähitellen kokoajan vaivaten. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa sulatettu voi joukkoon ja jatka vaivaamista. Anna taikinan kohota liinan alla jossain vähän lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa se n. 30 palaan. Leivo palat pitkulaisiksi tai pyöreiksi. Voitele sämpylät vedellä. Paista uunin keskitasolla 11-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti