maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen sitruunakakku


Tällainen herkku koristi pääsiäispöytää! Mummini oli ottanut tämän sitruunakakun reseptin jostain lehdestä, olisiko kenties pirkasta? Sitruunan määrää on vähennetty kostutuksessa.

Raaka-aineet
- 200g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen
- 1 - 1,5 sitruunan mehu
- 1 dl sokeria

- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175C n. 45 min.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjouluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele haluamallasi tyylillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti